Anunțuri pentru doctoranzi

Anunt – 14.01.2025

Secretariatul Utrecht Network anunță universitățile membre referitor la deschiderea competiției pentru acordarea unui număr de 20 de granturi (în cuantum de 1200 euro) tinerilor cercetători: https://utrecht-network.org/activities/young-researchers-grant/

Doctoranzii care nu sunt eligibili pentru stagii în Erasmus+ au posibilitatea de a candida pentru un stagiu cu o durată de minimum 1 lună într-una dintre universitățile membre în rețea. Stagiile se pot derula în perioada: 1 mai 2025 – 31 martie 2026 (inclusiv în perioada vacanțelor, dacă există un acord în acest sens din partea instituției gazdă).

Dosarele de candidatură se depun la Serviciul Relații Internaționale până la data de 14 februarie 2025 și includ: formularul de candidatură (disponibil la link-ul sus-menționat), accept din partea universității gazdă, recomandare din partea coordonatorului academic din UAIC, respectiv un CV și o scrisoare de motivație în limba engleză.

Fiecare dintre universitățile membre în Utrecht Network poate nominaliza maximum trei candidați pentru obținerea acestui grant, selecția finală urmând a fi realizată de către o comisie formată din specialiști din mai multe universități membre în rețea, în funcție de domeniile în care se încadrează temele de cercetare ale celor nominalizați.

Vă rugăm să ne sprijiniți în promovarea acestei oportunități pentru doctoranzii UAIC prin postarea informației pe pagina Facultății, respectiv a Școlii Doctorale. Vă mulțumim.

Cu respect,

Gina Marinescu
Serviciul Relatii Internationale
T: 1839 / gina.marinescu@uaic.ro

______________________________________

Anunt – 14.01.2025

In fiecare an, Franţa lansează apelul la candidaturi pentru programele de burse ale Guvernului francez. Din 1990 încoace, este cea mai importantă campanie de burse a unei ţări străine în România ; până în prezent, peste 4000 de burse au fost acordate studenţilor români de către guvernul francez, pentru a se putea specializa în Franţa.

Serviciul de cooperare şi acţiune culturală al Ambasadei Franţei în România gestionează trei tipuri de burse France Excellence : burse pentru Master, burse pentru Doctorat în cotutelă şi burse de Post-Doctorat destinate cercetătorilor.

Apelul la candidaturi este deschis până pe data de 3 martie 2025 şi este disponibil online pe site-ul Institutului francez din România : https://institutfrancais.ro/bucuresti/fr/evenimente/bourses-france-excellence-roumanie-bourses-du-gouvernement-francais-2/#/

Candidaţii pot consulta aici Ghidul practic şi Nota explicativă.

Tinând cont de interesul acestor informaţii pentru universitatea pe care o reprezentaţi, vă rugăm să ne sprijiniţi în distribuirea şi comunicarea acestora în rândurile studenţilor şi profesorilor. Găsiţi ataşat vizualul programului de burse în curs 2025-2026.

 

 

 

 

______________________________________

Anunt – 10.12.2024

https://doxologia.ro/simpozion-international-la-iasi-400-de-ani-de-la-nasterea-sfantului-ierarh-dosoftei

În perioada 12-13 decembrie 2024, Iașul devine gazda unui eveniment de excepție: Simpozionul Internațional „Sfântul Ierarh Dosoftei, Mitropolitul Moldovei – 400 de ani de la naștere”. Desfășurat în „Sala Sinaxar” a Muzeului Mitropolitan, simpozionul reunește personalități de seamă din lumea academică și teologică pentru a celebra viața și moștenirea unuia dintre cei mai importanți ierarhi ai Ortodoxiei românești.

Evenimentul va debuta joi, 12 decembrie, la ora 10:00 și îi va avea ca participanți pe reprezentanții Arhiepiscopiei Iașilor, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și rectorul Universității de Stat din Republica Moldova, precum și alți reprezentanți ai mediului academic și religios. Momentul va fi marcat și de intervenția corului „Sfântul Iosif Naniescu”, care va oferi publicului un recital al psalmilor lui Dosoftei, puși pe notație psaltică.

Conferințe și sesiuni de specialitate

Simpozionul va aduce în prim-plan teme variate, de la contribuțiile Mitropolitului Dosoftei la limba română literară și viața spirituală a Moldovei, până la analize ale operelor sale liturgice și tipografice. Vor susține prelegeri academicieni și profesori universitari de renume și alți cercetători din țară și străinătate.

În prima zi, sesiunile vor aborda aspecte istorice, precum contextul politic al secolului al XVII-lea sau activitatea politico-diplomatică a mitropolitului Dosoftei. Cea de-a doua zi va pune accent pe contribuțiile filologice și teologice, incluzând o sesiune dedicată profesorului N. A. Ursu, cercetător al operei Mitropolitului Dosoftei.

Un omagiu adus unei personalități emblematice

Sfântul Ierarh Dosoftei rămâne o figură emblematică pentru Ortodoxia românească, fiind recunoscut pentru traducerea și tipărirea Psaltirii în versuri, dar și pentru eforturile sale de a păstra identitatea ortodoxă într-un context politic dificil.
Organizatorii invită publicul interesat să participe la acest eveniment unic, care îmbină teologia, istoria și cultura într-un omagiu adus unei mari personalități a neamului românesc

______________________________________

Anunt – 5.12.2024

Dragi studenți doctoranzi,

Vă transmitem atașat apelul la candidaturi pentru participarea la Întâlnirea tinerilor cercetători EC2U organizată la Universitatea din Turku, Finlanda, în perioada 31 martie – 4 aprilie 2025.

Acest eveniment este organizat în cadrul Alianței Europene de Universități EC2U (EC2U – European Campus of City-Universities) și se adresează studenților doctoranzi cu teme de cercetare relevante pentru tema generală: Inteligența artificială & Limbi străine, cultură și educație (Artificial Intelligence & Languages, Cultures and Education).

Evenimentul oferă participanților posibilitatea de a interacționa cu tineri cercetători din cadrul consorțiului EC2U, de a-și prezenta cercetările și de a colabora la nivel internațional.

Termen limită pentru depunerea dosarelor de candidatură: 31 ianuarie 2025 (detalii în fișierul atașat).

Vă încurajăm să profitați de această oportunitate și să contribuiți la creșterea vizibilității internaționale a comunității noastre academice.

Genoveva ROȘU, Ph.D

EC2U Local Coordinator

European Campus of City-Universities EC2U Alliance

700506 Iasi, Romania Tel: +40 232 201889

_________________________________________

Anunt – 13. 11.2024

Adresa ME platforma nationala pentru consultarea publica a tezelor de doctorat(1)(2)

______________________________________

Orar doctorate 24-25

_______________________________________

Anunt – 4.10.2024

Vă informam despre existenta unui workshop care ar putea fi de interes pentru doctoranzii de la Școala Doctorală de Teologie. Este un workshop în care doctoranzii învață să prezinte subiecte științifice într-un mod care să fie mai ușor de înțeles pentru cei care sunt în afara domeniului de specializare. Workshopul este susținut online, pe 29 octombrie, de la 14:00 de Mădălina Cocea (expert comunicare), și Laura Hroștea (cercetător, ICI).
Invitație:
Stimați doctoranzi,

Vă invităm să participați la următorul workshop gratuit pentru doctoranzii UAIC:
Știința, simplu – prezentări de știință pe înțelesul tuturor
29.10.2024, la ora 14:00 cu Mădălina Cocea și Laura Hroștea, Online

Descriere
Ce te faci când trebuie să le explici prietenilor tema de cercetare pe care o studiezi cu pasiune în laboratorul tău? Sunt șanse ca o sprânceană să se ridice întrebător sau să apară un zâmbet larg acompaniat de un „Aha!” entuziast. Variantele depind de tine, de felul în care abordezi subiectul, cum structurezi informațiile și cum îți alegi limbajul. Vino la training-ul Știința, simplu pentru a afla strategii concrete despre cum să prezinți știință astfel încât să nu-i plictișești pe ceilalți.
Structura workshopului

Prezentările de știință
Înțelegerea și definirea audienței
Adaptarea mesajului
Structurarea mesajului
Gestionarea emoțiilor

Mădălina Cocea este specialist în comunicarea științei pentru publicul larg.
Laura Hroștea este cercetător științific la Institutul de Cercetări Interdisciplinare UAIC.

Înscrieri gratuite: https://bit.ly/TrainingSSA.

Cu mulțumiri,
Mădălina Cocea
Serviciul pentru Studenți și Absolvenț

______________________________________

Anunt – 3.04.2024

În data de 6 iunie 2024, Școala Doctorală de Teologie Ortodoxă „Sf. Nicodim” din Craiova organizează în format online sesiunea de comunicări științifice a doctoranzilor cu tema „Ecleziologia ortodoxă în timp și în actualitate”, la care vor participa atât doctoranzii noștri de la Craiova, cât și doctoranzi din alte centre universitare din România. 
De aceea, Vă transmitem rugămintea de a selecta din partea Școlii Dvs. doctorale minim doi doctoranzi care să participe la această manifestare științifică.
V-am fi recunoscători dacă până în data de 15 mai 2024, la una dintre adresele de electronice ocoleanu@yahoo.de sau constantin.bajau@gmail.com, ne-ați putea comunica:
– numele doctoranzilor de la Școala Dvs. doctorală care vor prezenta referat;

– adresele de e-mail și numerele de telefon ale acestora;

– titlul referatului și un scurt rezumat al acestuia.

 Contribuțiile doctoranzilor vor fi publicate în volumul colectiv „Ecleziologia ortodoxă în timp și în actualitate”, care va apărea în seria Studia Doctoralia Theologica (SDTh), la Editura Mitropolia Olteniei din Craiova.

__________________________________________________________

INFORMARE

privind organizarea și desfășurarea concursurilor naționale pentru acordarea burselor de studii/ cercetare/ cursuri de vară în străinătate, oferite de alte state în baza documentelor de colaborare bilaterală sau în mod unilateral,pentru anul universitar 2024 – 2025

Ministerul Educației, prin Agenția de Credite și Burse de Studii (www.roburse.ro), anunță lansarea concursurilor naționale pentru acordarea burselor de studii/ cercetare/ cursuri de vară în străinătate, pentru anul universitar 2024-2025, în conformitate cu prevederile H.G. nr. 1402/2009 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției de Credite și Burse de Studii, cu modificările ulterioare și ale documentelor de colaborare bilaterală sau ofertelor unilaterale, valabile pentru anul universitar 2024-2025.

Aceste burse se adresează elevilor, studenților, masteranzilor, doctoranzilor, cursanți la studii postuniversitare, cadrelor didactice titulare sau cercetătorilor din România care doresc să urmeze în străinătate:

– studii universitare de licență / de masterat / de doctorat (complete sau parțiale);

– stagii de cercetare / specializare (cu durata de 3 – 10 luni);

– cursuri de vară de limbă, cultură și civilizație.

Informațiile privind ofertele pentru anul universitar 2024-2025 (precum: condiții de eligibilitate, termene limită de transmitere a dosarelor, numărul și tipul burselor oferite etc.) se găsesc în Comunicatele emise pentru fiecare țară, care vor fi afișate pe site-ul www.roburse.ro, la pagina Burse de Studii Bursa Acord bilateral secțiunea Concursuri.

Calendarul desfășurării fiecărui concurs va fi stabilit de Agenția de Credite și Burse de Studii, în funcție de termenele limită de transmitere a dosarelor de candidatură către partea externă, și va fi publicat pe site-ul www.roburse.ro.

Persoanele care doresc să obțină o bursă în străinătate oferită de Ministerul Educației, prin Agenția de Credite și Burse de Studii, trebuie să participe la concursurile naționale pentru acordarea burselor de studii în străinătate prin depunerea unui dosar de candidatură, până la termenul limită anunțat în Comunicat.

Pentru informații suplimentare, datele noastre de contact sunt:

Site: www.roburse.ro

Adresa: Str. Caransebeș nr. 1, etaj 7, sector 1, București (clădirea Institutului Geologic al României)

Telefon: 021/310.19.05

Fax: 021/310.22.17

E-mail: burse@roburse.ro

 

 

 

 

 

 

 

_________________________________________________________

Orar doctorate2023-2024

___________________________________________________________

Regulament 3MT-2024

Etapa la nivel de şcoală doctorală se va desfăşura în ianuarie-februarie 2024.

Numele celui clasat pe primul loc, la nivel de şcoală doctorală, va fi transmis către BSUD până pe data de 01.03.2024. Etapa la nivel IOSUD-UAIC va avea loc pe 13.03.2024.

 

Cei interesaţi trebuie să verifice regulamentul pentru a vedea dacă îndeplinesc condiţiile de eligibilitate.

Dacă studenţii doctoranzi doresc mai multe informaţii cu privire la acest eveniment ne pot contacta pe adresa de e-mail doctorat@uaic.ro şi vom încerca să răspundem punctual şi să îi îndrumăm corespunzător.

 

 

__________________________________________________________

Marți, 5 septembrie 2023, la Căminul Sf Nicolae (probabil ca in sala Românească), în intervalul orar 14.00-18.00 doctoranzii domeniului Teologie sunt așteptați sa participe la intalnirea, organizata prin programul Erasmus, cu prof.dr. Sabine Konrad de la Universitatea din Graz. Doamna Sabine Konrad este profesor in domeniul Teologie.
La întâlnire sunt așteptați, pe cat se poate, si profesorii îndrumători.
Activitatea este cu caracter obligatoriu.

________________________________

SOLICITARE ECHIVALARE PUBLICATII APROBATA BECA IULIE 2023

 

____________________________________________________

Regulament 3MT 2022-2023

 

 

___________________________________________

ORAR 2022-2023

Activitatea didactică la disciplina Etică şi integritate academică se va desfășura în fiecare zi de miercuri, în săptămâna pară, în intervalul orar 1700-1900 în sala T1.

Activitatea didactică la disciplina Etica creştină si provocările Bioeticii se va desfășura în fiecare zi de marți în intervalul 800-1000.

______________________________

 

În cadrul proiectului european Horizon 2020, Research & Innovation for Cities & Citizens (RI4C2), constituit dintr-un consorțiu de universități europene în Alianța Universitară EC2U: European Campus of City-Universities, realizăm un studiu privind ecosistemele de cunoaștere prin derularea de activități ale învățământului superior care să conducă la sinergii între educație, cercetare, inovare și servicii aduse societății.

În acest sens vă rugăm să diseminați în rândul studenților doctoranzi chestionarul elaborat de partenerii de la Universitatea din Salamanca:

Survey 4: Survey on individual PhD research necessities and attitudes
https://survey.ec2u.eu/index.php/645872?lang=en

________________________________________________________________________________________________

Părintele prof.univ.dr.pr. Viorel SAVA, în calitate de Director al Şcolii doctorale de Teologie, propune ca în data de 4 iulie 2022 doctoranzii din anul II şi III, anul universitar curent, să prezinte, dacă doresc şi au acordul îndrumătorului de doctorat şi al comisiilor de îndrumare, referatele specifice acestor etape din cadrul studiilor de doctorat.

La această activitate programată pentru luni, 4.07.2022, sunt invitați să se alinieze, dacă doresc, fiecare dintre îndrumătorii de doctorat care permit doctoranzilor să susțină referatele de etapă.

Pentru buna organizare a sesiunii doctoranzii interesați vor depune Referatele la îndrumător, la membrii comisiilor de îndrumare şi vor notifica, în scris, Secretariatul Şcolii doctorale până la data de 15.06.2022. Astfel va fi suficient timp pentru membrii comisiilor să parcurgă materialele trimise iar secretariatul va genera cataloagele pentru consemnarea rezultatelor.

__________________________________________________

 

 

Anunt participari finantate FDI

_______________________________________

 

 

Invitatie-SIVDT 2022-Alba Iulia

_______________________________________

FORMAT TEZĂ DE DOCTORAT

(Condiţii minimale)

  • Număr minim de pagini – 250 pagini
  • Font de 12 la 1,5 rânduri – Times New Roman
  • Bibliografie minimală – 300 de titluri
  • Minim 600 de note bibliografice.

____________________________________

 

 

 

 

Site-ul Facultății de Teologie Ortoxoxă - Iași utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată pe www.teologie.uaic.ro. Întrucât din 25 mai 2018 a intrat în vigoare noua directivă europeană privind securitatea datelor (Regulamentul GDPR), înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru te rugăm să citești conținutul Politicii de Cookie.