Studenții Facultății de Teologie, specializarea Asistență socială au marcat ziua de 8 martie, dăruind flori și pachete mămicilor și copiilor nou – născuți.
La recomandarea Pr. Decan Ion Vicovan, în zilele de 7 și 8 martie 2024, mai mulți studenți ai specializării Asistență socială, din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași, însoțiți de Pr.Lect. Ilarion Mâță, s-au deplasat la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași cu aproximativ 250 de pachete (trusouri pentru nou născuți) și flori pentru noile mămici internate. Aceștia au fost întâmpinați de Pr. Dan Damaschin, preot misionar al maternității și coordonator al Asociației „Glasul Vieții”.
Pachetele și florile au fost dăruite în ziua de 8 martie în colaborare cu voluntarii Asociației „Glasul Vieții” și Pr. Dan Damaschin.
Sponsorii acestei campanii au fost SC TZMO România SRL și Asociația Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja, jud. BAcău.
Slavă lui Dumnezeu pentru toate!
__________________________________________
„Colindam si daruim”
Studentii Facultatii de Teologie Ortodoxă din Iași,  Specializarea Asistență Socială,  vor colinda vârstnicii Centrului de zi „Sf. Iosif cel Milostiv” al Protoieriei Iași II si copiii de la Centrul de zi „Sf. Stelian” al Fundației Solidaritate și Speranță din Iași.
Vom oferi daruri (alimente neperisabile, produse igienico-sanitare si fructe pentru vârstnici si dulciuri, jucării si fructe pentru copii, colectate prin proiectul specializării TOAS „Zâmbetul din cutie”- ediția a II-a)
Data: 19.12.2023
Intervalul orar: 10.00-14.00
Locul de întâlnire: In fața Căminului „Bunavestire” al Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași.
Va așteptăm intr-un numar cât mai mare sa facem împreună  bucurie si filantropie!

Studentii teologi asistenți sociali au oferit daruri si colinde vârstnicilor si copiilor vulnerabili din Arhiepiscopia Iasilor

Studenții de Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași,  Specializarea Teologie Ortodoxă Asistență Socială, in data de 19 decembrie, au aduc bucurie si daruri vârstnicilor si copiilor de la centrele sociale ale Arhiepiscopiei Iașilor.

Proiectul facultății „Zâmbetul din cutie” s-a derulat in perioada 6.11.2023-19.12.2023, când unii studenți au reușit sa doneze alimente neperisabile si fructe pentru vârstnici,  cât si jucării si dulciuri pentru copii.

Despre zâmbet, daruri și familie a fost și activitatea studenților de la Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Dumitru Stăniloae” din lași, specializarea Asistență Socială care, prin proiectul intitulat ,,Zâmbetul din cutie” aflat sub îndrumarea Pr. Lect. Dr. Ilarion Mâță au ajutat la pregătirea de sărbătoare cu un mic dar provenit din donații pentru 20 de bunicuțe ale Centrului de Zi pentru Persoane Vârstnice ,,Sf. Ierarh Iosif cel Milostiv” al Protopopiatul Iași II, cât și pentru 20 de copii ai Centrelor de Zi de la Fundația Solidaritate și Speranță din Iași.

De asemenea, darul nostru nu ar fi putut fi la fel, de nu am fi transmis prin colind, la fiecare centru, apropierea praznicului, moment ce ne-a transpus și pe noi în tabloul Nativității, unde îngerii și păstorii dimpreună vesteau, așa cum s-a mai spus, minunea prin care o peșteră a devenit palat.

Împărțirea darurilor provenite din diferite donații ale persoanelor fizice, cât și suportul financiar pe care ni l-a oferit Asociația ,,Sf. Voievod Ștefan cel Mare – HHâra”, din Arhiepiscopia Romanului și Bacaului,  pentru împlinirea acestui proiect, aflat deja la ediția a II-a, cât și dedicarea voluntarilor din cadrul facultății de teologie, exprimă în mod palpabil mărinimia pe care o purtați în taina sufletelor dumneavoastră și dorința puternică de a trăi epicleza Bucuriei!

Georgiana-Elena Munteanu, studentă în anul al III-lea la Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Dumitru Stăniloae”, specializarea Asistență Socială

________________________________________________________________________________

În contextul zilei Internaționale a Persoanei cu dizabilități, studenții Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, specializarea Asistență Socială, îndrumați de Pr. Lect. Dr. Ilarion Mâță, vor să vă descopere soarele din sufletele copiilor cu Sindrom Down, având ca invitat special Asociația Down Activ Moldova din Botoșani.

Când spunem DIZABILITATE, atât cărțile de specialitate, cât și societatea văd minusurile, lipsurile fiziologice prezente la o persoană. Ceea ce în cazul Sindromului Down este greșit… pentru că această modificare genetică care apare la perechea 21 de cromozomi, desemnează un plus – al treilea cromozom!

Pentru a ne arăta recunoștința față de studenții voluntari și tinerii cu Sindrom Down care vor susține două piese de teatru, avem pregătite diplome, pe care am dori să le semnați.
_______________________________________
Alexandra Drestaru, studentă în Anul I TOAS, sâmbătă,  21 octombrie 2023, a lansat la Bârlad  al doilea volum dintr-o serie de romane fantasy.
Olimpică la nivel național la Limba și literatura română,  Religie, Cultura si spiritualitate,  studenta noastră,   este un om exceptional, cu o cultură generală vastă si cu un spirit de muncă cu totul deosebit. Este deja voluntara la ASCOR si se implică in multe activități.

La eveniment au luat parte domnul deputat Adrian Solomon, domnul primar al Municipiului Bârlad, domnul inspector școlar județean, doamna director a Liceului „Mihai Eminescu” și fostul primar al Municipiului.

Cuvântul de apreciere și felicitare a pr. prof. dr. Ion Vicovan, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași a fost transmis de către pr. lect. Univ. dr. Ilarion Mâță, prezent la eveniment. Acesta a felicitat-o personal pe tânăra scriitoare care a decis să transforme propriul eveniment într-o sărbătoare a bucuriei trăite dimpreună.

Despre lansarea volumului Trădarea Valurilor

___________________________________

În data de 24. 10. 2022, în cadrul Zilelor Universității ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași s-a desfășurat workshop-ul: ,,Asistentul social ca profesionist în structura ONGurilor”.

Avându-l ca organizator pe Lect. Dr. Pr. Ilarion Mâță la acest workshop au participat studenți din anul I și anul III ai facultății de Teologie Ortodoxă, specializarea Teologie Ortodoxă Asistență Socială. Studenții participanți au fost împărțiți în echipe pluridisciplinare, s-a stabilit rolul fiecăruia și au lucrat pe tema propusă de Lect. Dr. Pr. Ilarion Mâță. Au fost în total 5 echipe, fiecare ocupându-se de către un centru specializat în oferirea de servicii în Asistența Socială, astfel:

  1. Centrul de zi pentru copiii cu dizabilități (recuperare neuromotorie)
  2. Centrul de zi: „Salvați Copiii”
  3. Centrul rezidențial: „Sfânta Ecaterina” pentru persoane dependente de alcool.
  4. Centrul rezidențial pentru persoane vârstnice.
  5. Centrul de zi: „Acoperământul Maicii Domnului” – consiliere și sprijin pentru părinți și copii.

S-a lucrat timp de oră, membrii a două echipe au obținut punctaj maxim și  vor beneficia de o excursie de cunoaștere a serviciilor sociale în județul Bacău, costurile legate de   transport, cazare și masă vor fi suportate de Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”. Ceilalți participanți  au primit diferite premii și cărți de specialitate.

Considerăm că fiecare echipă a fost câștigătoare, deoarece s-a lucrat cu sârg, îmbogățindu-ne și actualizându-ne cunoștințele.

În urma acestui workshop am câștigat experiență și deprinderi de lucru strategic în echipă. Am învățat să colaborăm, să avem inițiativă atunci când este nevoie, să fim creativi, să valorificăm simțul practic.

„Pentru mine această activitate a reprezentat o provocare, deoarece mi-am dorit ca echipa din care am făcut parte să parcurgă toate cerințele work-shop-ului și totodată să ne încadrăm în timpul alocat activității.   Chiar dacă stresul și-a  făcut simțită prezența, toată echipa care s-a ocupat de proiect a realizat sarcinile alocate, reușind astfel prin implicarea lor să contribuie la reușita proiectului. Noutatea acestui proiect, care mi-a plăcut foarte mult, a reprezentat partea creativă care a pus în valoare ideile și calitățile artistice ale tuturor membrelor echipei.  Numai tu singur poți reuși dar nu poți reuși de unul singur”, a mărturisit doamna Simona Ungureanu, student în anul III la specializarea TOAS. (Petronela Axînte, student în anul III la specializarea TOAS)

 

________________________

 

În contextual Zilelor Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Teologie Ortodoxă, Specializarea Asitență Socială, organizează mai multe evenimente care să ofere studenților o perspectivă holistică a pregătirii academice, cunoașterea modelor de bune practici, a specialiștilor în domeniul asistenței sociale și a parteneriatului interinstituțional, pentru performanțe deosebite în viața de student, viitor asistent social.

24 X. 2022

Activitatea 1 : Vizite asistate/ de lucru – Cunoașterea serviciilor sociale și a instituțiilor publice și private –furnizori de servicii sociale din Județul Iași.

Intervalul orar : 10-14

Grup țintă : Studenții Anului I TOAS, și cei interesați.

Obiectiv: cunoașterea instituțiilor publice și private și a rețelei de servicii sociale disponiblile categoriilor vulnerabile din Judetul Iași.

Organizatori: FTO-TOAS- Lect. Dr. Polixenia Petronela Nistor

Parteneri: DGASPC Iasi, CNASR-Sucursala Teritoriala Iași, Arhiepiscopia Iașilor-Biroul de Asistență Socială al Centrului Eparhial Iași, Asociația SATOASI, Centrul de Zi de Asistență și Recuperare Sf Iosif cel Milostiv.

 

Activitate 2 : Asistentul social, ca profesionist în structura ONG-urilor

Intervalul orar : 16-19

Grup țintă : Anul III  – Specialializarea Teologie Ortodoxă Asistență Socială

Obiective : Conoașterea componentei mediului ONG;

Realizarea parteneriatului public-privat.

Organizator: Facultatea de Teologie Ortodoxă

Parteneri : Asociația Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja, Federația Filantropia a Patriarhiei Române, Federația Furnizorilor de Îngrijire pe Termen Lung din România, Crucea Roșie – filiala Bacău, Colegiul Național al Asistenților Sociali din România – filiala Bacău.

Facilitator: Lect. Dr. Pr. Ilarion Mâță

 

25.X.2022

Activitatea 3 : „Perspective practice și profesionale ale asistenței sociale – vizite la Centrele de zi pentru copiii cu risc de separare de părinți  și Unitatea de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice, din cadrul Fundației Solidaritate și Speranță a Arhiepiscopiei Iașilor.

Intervalul orar : 8-10

Grup țintă :  Anul I  – Specialializarea Teologie Ortodoxă Asistență Socială

Obiective : Familiarizarea studenților cu mediul professional din domeniul Asistenței Sociale

Dobândirea de noi cunoștințe referitoare la standardele de calitate din cadrul celor două tipuri de servicii sociale.

Organizator: Facultatea de Teologie Ortodoxă

Partener : Fundația Solidaritate și Speranță din Arhiepiscopia Iașilor

Colaboratori: asistenții sociali ai acestor servicii sociale, foști absolvenți ai Specializării Asistență socială din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași

Facilitator: Lect. Dr. Pr. Ilarion Mâță

 

Activitatea 4: Culorile vârstei a treia. Rolul asistentului social în crizele persoanei vârstnice

           Asistarea bolnavului în stadiul terminal

Intervalul orar : 12-14

Grup țintă :  Anul I,II, III –  Specialializarea Teologie Ortodoxă Asistență Socială

Obiective : Familiarizarea studenților cu problemele vârstei a III-a

Cunoașterea mai facilă a gerontologiei sociale

Organizator: Facultatea de Teologie Ortodoxă

Colaborator și invitat: Doamna Atena Gașpar

Parteneri: Asociația AFECT Iași, FAcultatea de Filosofie și Științe Social – Politice Iași

Facilitator: Conf. dr. Carmen Gabriela Lăzăreanu

 

Activitatea 5Workshop: Etică profesională și transparență legislativă în asisteța socială.

Interval orar: 16-19

Invitați:

Dr. Roxana Necula – Membru al Departamentului de Strategie și Dezvoltare Profesională al CNASR;

Asistent social Ionela Brînză-Abunei, Coordonatorul Centrul de zi Sfântul Iosif cel Milostiv, Președinte al Asociatiei SATOASI;

Moderator: Lect. Dr. Polixenia Petronela Nistor

Parteneri: CNASR-Sucursala Teritorială Iași, Arhiepiscopia Iașilor-Biroul de Asistență Socială al Centrului Eparhial Iași, Asociația SATOASI, Centrul de Zi de Asistență și Recuperare Sf Iosif cel Milostiv,

Site-ul Facultății de Teologie Ortoxoxă - Iași utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată pe www.teologie.uaic.ro. Întrucât din 25 mai 2018 a intrat în vigoare noua directivă europeană privind securitatea datelor (Regulamentul GDPR), înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru te rugăm să citești conținutul Politicii de Cookie.